Muzica Rock între Colectiv și Bataclan

Mulți au vorbit despre muzica rock ca fiind una cu inspirații înclinații satanice, dar ei nu prea cunosc câte stiluri de rock există. Acești oameni bine intenționați nu fac diferența între rock and roll, rock progresiv, rock alternativ, hard rock și rock metalic. Cel puțin când te apuci să dai lecții și să ții predici ar fi bine să faci aceste diferențieri între ce este un stil de rock și ce este altul. Sunt destule articole despre aceste genuri și subgenuri de rock pe Wikipedia pentru a le mai prelua de acolo pe blogul meu. Am văzut zeci de articole ale acestor specii de rock. Mie imi place, de exemplu Laura Stoica, cred eu cea mai importantă reprezentată de la noi a unui gen rock mai soft, apoi formațiile Phoenix, Iris, Compact, Pasărea Colibri etc. care abordează și ele genuri de rock care erau difuzate și înainte de 1990 și mai ales după aceea. Nu poate spune nimeni că aceste formații erau sataniste și ceea ce cântau erau imnuri dedicate diavolului. Oare John Lennon, membru Beatles, formația rock cea mai reprezentativă din toate timpurile, în hitul său „Imagine” îl preamărește pe Satan ? Nu cred că ar trebui să-l bănuim pe Papa Francisc de satanism doar pentru că discursurile sale apar pe un CD cu rock alternativ.

La un interval de 2 săptămâni au avut loc două tragedii cu multe victime la două concerte rock în țări diferite, dar în zile de vineri seara cam pe la aceeași oră. Este vorba de incendiul din Colectiv și de atentatele de la Paris, cel mai sângeros fiind cel de la sala Bataclan unde au fost ucise aproape 100 de persoane. În primul caz neglijența celor care trebuia să asigure clubul împotriva incendiilor și apoi a evacuării rapide a sălii a dus la moartea a peste 50 de tineri. Cei vinovați nu vor putea niciodată să repare răul făcut sau să despăgubească familiile victimelor indiferent câți ani de închisoare vor primi.

În al doilea caz, cei vinovați s-au sinucis deja la fața locului sau au fost lichidați de forțele de ordine, cel puțin cei care au masacrat oameni nevinovați la acel concert.

Acum putem să ne întrebăm, cine sunt cu adevărat sataniști ? Cei care cântă și ascultă acest gen de muzică sau teroriștii nemiloși al căror țel și plăcere în viață este crima și moartea ? Le-aș întreba pe femeile musulmane care nasc copii și îi cresc, dacă plăcerea lor supremă în viață este de a-și vedea fii aruncându-se în aer cam pe la 20-25 de ani luând cu ei în abisurile neființei mulți alți oameni și mulți tineri de vârsta lor ? Oare Allah chiar le cere supușilor să își sacrifice viețile în acest mod și mai ales pe ale celor de altă credință ?

Creștinismul propune un alt tip de divinitate spre deosebire de toate celelalte religii și mai ales de cea islamică. Creștinismul propune un Dumnezeu care se sacrifică pentru ca toti oamenii să fie salvați, să fie mântuiți. Isus Cristos nu ne cere să ucidem, să ne sinucidem ca să ajungem direct în Rai, ci ne cere să credem că El este singurul care s-a sacrificat și sângele Lui este singurul care salvează viața cu adevărat. Ura nu naște niciodată dragoste și toleranță, ci aduce tot moarte și așa cum spune și Cel care s-a sacrificat pentru ca oricine crede în El să fie salvat cu adevărat: „Cine scoate sabia, de sabie va pieri !”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: