Sângele care salvează viața !

O fată de 19 de ani frumoasă și singură la părinți a murit după ce aceștia nu și-au dat acordul pentru a i se face o transfuzie de sânge în urma unui accident de circulație la trecerea unei căi ferate pe care rămăsese blocată cu mașina. Ea făcea parte din Organizația sau Cultul „Martorii lui Iehova” ale căror doctrine religioase se bazează pe Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu.

Fără îndoială că fata respectivă și-a asumat riscul de a refuza o transfuzie de sânge după ce a studiat această publicație editată de Martorii lui Iehova și multe altele care au apărut de-a lungul timpului. Eu am scanat această broșură pentru a o posta pentru că ea a influențat alegerea făcută de mulți Martori de-a lungul timpului atunci când au trebuit să ia o asemenea decizie de viață și de moarte.

Fiecare este liber să creadă ce dorește, să ia decizia pe care o dorește atâta timp cât este în cunoștință de cauză asupra consecințelor imediate sau mai îndepărtate. Eu nu judec aici decizia fetei, a familiei acesteia, a medicilor care au dorit să-i facă transfuzia, a celor care i-au criticat și judecat apoi pe cei care s-au opus transfuziei. Nu iau apărarea nimănui, iar singurul Judecător Suprem este Iehova Dumnezeu, așa cum spun însuși Martorii Săi. Eu prezint publicațiile Martorilor care sunt publice, mulți le cunosc deja, iar cei care nu le cunosc o pot face pe această cale.

0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829303132

O altă publicație care dezbate acest subiect este revista „Treziți-vă !” din anul 2000, publicată tot de societatea „Watchtower” a „Martorilor lui Iehova”.

01030405060708091011

Un alt articol pe aceeași temă a apărut și în cartea „Să aducem Argumente din Scripturi”, la paginile 350-355. Și această publicație, care nu este destinată publicului larg, adică nu se oferă tuturor celor interesați ci este folosită de membri care merg în predicare pentru a fi mai bine pregătiți în discuțiile și studiile biblice cu persoanele interesate. Desigur că fata care a avut neșansa acestui accident cu mașina a studiat și acest articol, la fel și părinții ei și erau cu totul pregătiți să facă alegerea de a refuza transfuzia de sânge. Toate aceste publicații au ca susținere versete și pasaje din Scriptură sau studii și articole ale unor oameni de știință și medici, mai ales.

123

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: